Pages

Saturday, 13 August 2011

Penakut Atau Sakit Hati?

0 comments
 
Perasaan dibelenggu takut atau marah?

Hiasan Gambar
Berkata secara baik dan sopan untuk meminta sesuatu,
Tapi dibalas dengan nada suara yang kuat dan tinggi.
Aku tergamam dan keliru sama ada suaranya sememangnya sebegitu atau tidak.
Secara automatik, aku akan menjadi malu dan seakan menunduk sambil makimaki dalam hati.
Dan secara automatiknya juga aku akan menjadi blur dan lupa apa niat aku untuk berjumpa beliau.
Untuk keesokannya, aku berhatihati untuk berjumpa beliau dan akan memastikan apa tujuan untuk ditanya itu tepat dan benar.


Gambar Hiasan
Pergaduhan antara adik beradik?
Kakak dengan adik sure lah kakak nak menang.
Pernah dengar atau tengok satu iklan digi yang mengatakan, " akukan abang".
Oh mentangmentang dia abang, so dengar cakap dialah.
Padahal adik lagi bijak dari abangnye. Betul tak?
Dalam adik beradik, aku paling hangat kalau kakak mengamuk tak tentu pasal.
Kalau dah mengamuk, ada la jugak takutnya, tapi automatik cover balik, pasal ape nak takut?
Benda yang dimarahkan tade kena mengena dengan aku.
Sebagai contoh, kalau dah kongsi sebilik, bajunya tak jumpa.
Confirm nak marah. Sedangkan semalamnya aku basuh baju dengan bajubaju dia aku basuh.
Baju yang dicarikan tak jumpa dan mengatakan semalam aku basuh.
Padahal bajunye memang aku tade basuh pun.
SO, dalam die tengah membebel, menghentakhentak apa kejadahnye sume tu,
aku hanya diam dan buat bodoh je.
Perlu ke tolong? Emm lagi ditolong, lagi menyakitkan hati aku agaknya.
Better buat tak tau. Sendiri letak sendiri ingat maa.
Selain tu, kalau dalam kereta, mood tak ok, ada pulak kereta depan bawa lembab.
Confirm lah dia nak membebel. 
Dalam hati, nak cepat sangat pun bukan nya ada orang menunggu pun.
Kalau marah, aku diam membisu, rasanya itu bukan penakut. Marah ada lah kot.


Kebanyakkanya lebih diam dan simpan di dalam hati.
Sebab, taknak melukakan hati sapasapa.
Kalau mulut aku ini laser, agaknya dah lama keluar ayat memperli.
Tetapi tak elok sebegitu.
Bak kata orang mulut tade insurans.
Tapi kadangkadang ada terfikir nak aje laserkan mulut ini.
Setakat angan angan baik tak payahla kan nok.
HAHA. 

Leave a Reply